De Diamant

In het logo van CoachSpeelplaats staat de diamant als tol op de speelplaats.

Net als de mens, is elke diamant uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten. Het is een transparante steen en de vele facetten weerspiegelen het licht in alle kleuren van de regenboog.

Zoals een diamant zijn schittering vindt door slijpen, kan iedereen door ontwikkeling zijn facetten hervinden. De unieke kwaliteiten die leiden naar leiderschap, om vanuit eigen kracht positieve keuzes te maken en effectiever resultaten te behalen.

De ontwikkelde of geslepen diamant is het waard om gedragen te worden, te laten zien en trots op te zijn. Om alle facetten in het licht te laten sprankelen en glinsteren. Om van te genieten.

Je hebt een diamant nodig om een diamant te slijpen. Zo hebben wij ook een ander nodig om ons te ontwikkelen.

Logo
De coach is als de diamant op de speelplaats. Een tol met een scherpe punt die de beweging inzet. De coach die zichzelf kent, zijn of haar facetten ontwikkelt en inzet in het coachen. De facetten hebben alle kleuren van de regenboog, of van de chakra‚Äôs. Zo wordt hemel (visie, intuitie, inzicht) verbonden met de aarde (veiligheid, daadkracht, creativiteit, plezier). De donkere facetten staan voor de schaduwkanten, de eigenschappen die de coach liever in de schaduw houdt. Soms kunnen juist die kanten de klant in beweging brengen. 

Shine on your crazy diamonds:

Come on you target for faraway laughter,
come on you stranger, you legend, you martyr, and shine!
You reached for the secret too soon, you cried for the moon.
Shine on you crazy diamond.
Threatened by shadows at night, and exposed in the light.
Well you wore out your welcome with random precision,
rode on the steel breeze.
Come on you raver, you seer of visions,
come on you painter, you piper, you prisoner, and shine!