Blog

De strik van de duivel..

De strik van de duivel..

In mijn blog 'Wat te doen als het stil valt...',  schrijf ik nog best tevreden over hoe ik met mijn worstelingen om ga. Ik durfde te zitten, te kijken, niet weg te vluchten en zag het goud op de bodem glinsteren. Zie je wel, dat wijsheid met de jaren komt. Tot de monsters losbraken en ik uitgenodigd werd om in mijn oude freeze, flight of fight patronen terecht te komen...

Verder lezen
0 reacties

Over roeping, magisch ondernemen en Malala

Over roeping, magisch ondernemen en Malala

Er was eens een meisje dat in een land geboren werd waar het niet vrij was. Ze wilde naar school, haar horizon verbreden, leren, zelf dingen ontdekken. Doe dat niet, riep iedereen om haar heen, het is gevaarlijk. Maar ze was vastbesloten.

Verder lezen
0 reacties

Wat te doen als het stil valt...

Wat te doen als het stil valt...
Monster-onder-het-bed---Cedric-Hohnstadt

Het is de eerste week van oktober en het is alsof ik net begonnen ben na de zomer. Grootse plannen, maar er is nog nauwelijks beweging te bekennen. Alsof een taaie stroop mij vasthoudt in alles wat ik wil ondernemen.

Verder lezen
0 reacties

Leef je missie... het is NU of NOOIT, of ooit...

Leef je missie... het is NU of NOOIT, of ooit...

Vorige week hoorde ik mezelf nogal drammerig preken dat mijn klant zijn missie moest gaan leven. Dat als hij dat niet zou doen, hij er erge spijt van zou krijgen, maar dat het dan te laat is.... Dat het NU of NOOIT was. 

Verder lezen
12 reacties

F**ck de Focus

F**ck de Focus

A bird doesn't sing because it has an answer, it sings because it has a song. Maya Angelou

Deze zomer onderzocht ik het idee om een derde bedrijf in de wereld te zetten, naast Diamant Coaching en CoachSpeelplaats. Gelukkig vroeg ik me direct af of dit de oplossing was voor mijn probleem. Want zo voelde het wel; het probleem van 'teveel' en te 'versnipperd'. Het probleem van 'geen focus'.

Verder lezen
25 reacties

Hoe je moeiteloos kunt creëren door je innerlijke Koning en Koningin te vieren

Hoe je moeiteloos kunt creëren door je innerlijke Koning en Koningin te vieren

Inmiddels is er een grootse beweging gaande van elkaar vindende dorpsgekken na mijn laatste blog F**ck de Focus. Het mag en kan dus, spelen en overvloed ervaren. De dorpsgek zijn, gelijkgestemden ontmoeten, buiten de lijntjes kleuren, op een felgekleurd podium onze missie leven én tegelijkertijd vervullend en commercieel succesvol zijn.

Verder lezen
0 reacties

Een rups met bewustzijn

Een rups met bewustzijn

Wees geduldig jegens alles wat nog onduidelijk is in je hart en probeer van de vragen zelf te genieten. Rilke

 Mijn leven was leuk, energiek, geweldig, inspirerend én... vol. Heel erg vol. Te vol, zeker ook omdat ik al jaren een auto-immuunziekte had, waar ik 'fluitend' aan voorbij ging. Nou ja... fluitend...elke dag had ik pijn, lag regelmatig in het ziekenhuis, maar weigerde om patiënt te zijn. Vrolijk werkte ik zo'n 70 uur per week, als hoofdkostwinner, door. Tot in de zomer van 2007 een chirurg niet kon geloven dat ik met deze ziekte nog werkte en niet in de WAO zat.

Verder lezen
2 reacties

Vertover de wereld!

Be the magic you wanna see in the world

Ik heb een innerlijke, toch best wel grote drang om de wereld te veroveren, om mensen weer in contact te laten komen met hun eigen magie en de wonderen in de wereld. Al woordspelend kwam ik op het woord 'vertoveren'. Vertover de wereld!

Verder lezen
2 reacties

Waarom moeilijk doen...

'Het leven is zo simpel, maar dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is...'

Vanochtend aan het eind van de Chi Kung training, vroeg de juf ons een intentie voor 2012 te voelen in onze onderbuik. Direct was ie daar, in hoofdletters: VANZELFSPREKENDHEID. Ja, die ken ik, mijn verlangen naar moeiteloosheid en spelen is groot, heel groot.

Verder lezen
1 reactie

Uit de (spiri) kast

'De dag kwam dat het risico in de knop te blijven, pijnlijker was dan het risico om tot bloei te komen.' Anais Nin

Voordat ik uit de kast durfde te komen, moest ik eerst wel bewust zijn van het feit dat ik überhaupt in een kast zat. De stevige eikenhouten deur voor me, de planken rechts, zo'n iel stangetje waar jurken en jassen aan hangen. En daar zit ik dan onder, gehurkt op mijn eigen plekje. Er schijnt wat stoffig licht door de naden, het is lekker warm en veilig; mijn plek. Ergens is er wel een reden dat ik daar in die kast zit, maar die ben ik vergeten. Gelukkig gaat zo'n kleine ruimte op den duur knellen. Ik miste de zon en het buitenspelen.

Verder lezen
4 reacties

Holland Got Talent

Het leven van een goed nahuwelijk behelst co-ouderschap. 

Voor mij betekent dat ik de ene week een soort studentenbestaan naast mijn werk leef. Maaltijdsalades op de bank, samenzijn met mijn lief, dansen met vrienden of in mijn eentje genieten van lezen of, vaak tot diep in de nacht, schrijven. De andere week is geheel in het teken van twee pubers, die het liefst met drie beeldschermen tegelijkertijd de huiskamer in beslag nemen. Het makkelijkst om met hen in contact te komen is via één van de beeldschermen. Zo delen we de vreugde van het kijken, met chips en cola, naar Holland Got Talent.

Verder lezen
0 reacties

Thuiskomen

Als coach zie ik mezelf als medereiziger van mijn klanten. Gids wil ik me niet noemen, want we lopen echt samen het pad. Wel ben ik een alerte medereiziger. Wijs mijn metgezel op struikgewas en weidse vergezichten. Wie wil leren, die gaat op reis.

Verder lezen
Getagged in:
7 reacties